Tvořivé velikonoce v 3.A a 5.A

Poslední den před velikonočními prázdninami jsme spolu s 5.A prožili vskutku tvořivě.

Nejdříve jsme pracovali všichni ve své třídě, kde jsme se dozvěděli něco o historii velikonočních vajíček. Rozhodnout o správnosti tvrzení, pak byla pro nás hračka. Myšlenková mapa, pětilístek, křížovky i vybarvování podle instrukcí  bylo jednoduché a zábavné.

Poté jsme se rozdělili na dvě skupiny. Skupina chlapců se vrhla na pletení pomlázky z 8 proutků. I když si chlapci vzájemně pomáhali a pracovali podle videonávodu, ne vždy se pomlázka úplně všem povedla. Ocenili jsme však nadšení a velkou snahu. Příští rok to zvládneme určitě ještě lépe.

Děvčata se mezitím poprala s vyfukováním vajíček. Z části děvčat se staly kuchařky a připravovaly vaječinu pro všechny děti z obou tříd. Na másle si osmažily kousky slaniny, přidaly vajíčka, sůl i trochu pepře. Samozřejmě, že se u míchání střídaly. Za chvíli se třídou i chodbou linula vůně a mnohým se už sbíhaly sliny. Ostatní děvčata plnila vajíčka barvou a vodou, otvory zatavila tavnou pistolkou. Poté jsme si společně i s chlapci vychutnali připravenou vaječinu. S plnými bříšky a s platem vytvořených vajec jsme se vydali ven. Tam teprve začalo pravé umělecké tvoření. Každá třída házela svými barvou plněnými vajíčky na plátno. Byla to velká zábava a legrace. A závěr?

Každá třída si vytvořila umělecké netradiční dílo, které již zdobí naše třídy. Bylo to moc fajn a už teď se těšíme na nějakou další mezitřídní akci.

Mgr. Andrea Mojžíšová a Mgr. Martina Šimková