ZAČÁTEK ŠKOLNÍHO ROKU TROŠKU JINAK…

Každoročně v září vyjížděli žáci prvních, šestých a devátých ročníků, společně se svými učiteli, na adaptační pobyty do beskydských, či valašských areálů, aby se společně naladili na školní rok. V roce 2021 jsme tuto možnost nabídli všem žákům školy a letos jsme se rozhodli v nastaveném trendu pokračovat. Během týdne od 19. do 23. září se na adaptačních pobytech vystřídala v různých areálech celá škola.

Patronát žáků 1. a 9. ročníku má na naší škole již téměř dvacetiletou tradici. Každý deváťák má přiděleného jednoho či více prvňáčků, aby jim pomohl během školního roku naskočit do školního režimu. Žáci 1. a 9. ročníku společně vyjeli do rekreačního střediska Kyčera na Prostřední Bečvě. Od pondělí do pátku byl připraven program v námořnickém duchu. Rodiče prvňáčků se pak mohli dojímat na dopisy, které deváťáci napsali „svým“ prvňáčkům po návratu.

Ostatní ročníky prvního stupně se v polovině týdne vystřídaly v rekreačním středisku Zálesí v Budišově nad Budišovkou a třídy 2. stupně strávily svůj čas na Hutisku-Solanci.

A co měly všechny adaptační pobyty školy společného? Velice špatné počasí, déšť a zimu. Přesto jsme na nich strávili dny naplněné zábavou, turistikou, sportem, ale i učením se něčemu novému. Pedagogům školy patří obrovské poděkování, protože většinu programů pro žáky si připravili sami. Ze zpětných vazeb žáků víme, že tyto školní akce dávají smysl a i do dalších školních let mají velkou podporu a místo v kalendáři akcí. Jak jednotlivé adaptační pobyty dopadly, se můžete dočíst na internetových stránkách školy v záložkách tříd. 

Mgr. Milan Stiller, ředitel školy