Tábor 2022

V neděli 10. 7. 2022 odjíždělo od školy přistaveným autobusem 34 dětí, které se již nemohly dočkat dobrodružství na pobytovém táboře na Ostravici na chatě Liptov. Společně s dětmi odjížděly 4 vedoucí, a to paní vychovatelky Alenka Berousková, Lucka Langerová, Mgr. Anička Ondričková a paní učitelka Mgr. Míša Cimlerová.

Po příjezdu si děti vybalily věci, seznámily se s celotáborovou hrou Hledá se Teddy. Všichni účastníci dostali notýsek, kde po celý týden sbírali nálepky za splněné úkoly, luštili v notýsku připravené rébusy nebo sepisovali na volné listy zajímavosti či postřehy z uplynulého dne. Večer jsme si všichni vyrobili krabičky, do kterých jsme sbírali komponenty na vytvoření medvídka Teddyho.

Během celého pobytu jsme prozkoumávali okolí. Vyšli jsme na procházku ke křišťálové studánce, kde po cestě musely děti plnit různé úkoly, za které získaly křišťál. Vyrazili jsme také do Ostravice, kde si děti mohly něco drobného koupit a navštívili jsme výstavu vyřezávaných soch ze dřeva od Luďka Vančury.

Na táboře jsme však nechodili jen po výletech. Každý den připravily vedoucí tábora nějakou bojovku, šifry, úkoly nebo pohybové hry. I přes bohatý program měly všechny děti čas na odpočinek, využily také místní venkovní bazén, kde mohly dovádět. Večer jsme pro děti připravily filmotéku jako v kině s popcornem - zkoukli jsme příběhy Mr. Beana.

Poslední den před odjezdem domů jsme společně s dětmi vytvářeli medvídka Teddyho, na kterého celý týden sbírali komponenty. Vyhodnotili jsme celotáborové aktivity a nechybělo také vyhodnocení úklidu pokojů, rozdání diplomů a cen. I přes večerní drobný déšť jsme zjistili, jak jsou naše táborové děti odvážné. Všechny zdárně prošly stezku odvahy, na jejímž konci na ně čekala drobná odměna.

Závěrečné páteční ráno patřilo důkladnému úklidu, vyklízení pokojů a balení. Věřím, že všechny děti odjížděly z tohoto tábora spokojené a s mnoha zážitky.           

Touto cestou bych chtěla poděkovat nejen dětem, které táboru dodaly tu správnou atmosféru, ale také mým úžasným kolegyním paní vychovatelce Alence, Lucce a paní učitelce Míše, jak báječný program připravily pro děti. Věřím, že v příštím roce se opět tábor uskuteční. 

Paní vychovatelka Anička Ondričková

Fotografie z tábora