HARMONOGRAM UVOLŇOVÁNÍ OPATŘENÍ V OBLASTI ŠKOLSTVÍ

Vážení rodiče, milí žáci,

s ohledem na uvolňování mimořádných opatření v oblasti školství Vás budeme na našich webových stránkách informovat o postupném otevírání školy.

Zatím se předpokládá, že by se do školy měli od 25. 5. 2020, na dobrovolné bázi, vrátit žáci prvního stupně základní školy.

Pro žáky 2. stupně zůstane škola do konce školního roku uzavřena.

Přikládám předběžnou informaci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy pro rodiče žáků 1. stupně:

Od 25. května 2020 bude možná osobní přítomnost žáků prvních stupňů základních škol na vzdělávacích aktivitách formou školních skupin. Účast žáků však nebude povinná. V rámci ochrany rizikových skupin pedagogických i nepedagogických pracovníků, ale stejně tak žáků a jejich rodinných příslušníků bude i nadále pokračovat distanční výuka. 

Doporučený počet žáků ve školní skupině bude 15 a bude možné jej dle místních podmínek navýšit, musí však být splněna podmínka jedno dítě v lavici.

  • Složení skupin bude neměnné a dítě tedy nebude moci skupiny měnit.
  • Vzájemný kontakt skupin bude omezený.
  • Školní družiny, školní kluby ani zájmové kroužky nad rámec jedné skupiny povoleny nebudou.
  • Tělesná výuka bude zakázána.
  • Co se týče jídelen, jejich otevření bude podmíněno aktuální epidemiologické situaci a místním podmínkám, zejména pak možnosti oddělení jednotlivých skupin.
  • V průběhu vyučování bude sice doporučeno nošení roušky, nicméně vyučující bude moci o jejím nošení rozhodnout dle potřeby. Při skupinové práci a aktivitách ve vzájemné blízkosti, ale stejně tak při pohybu mimo třídu a ve společných prostorách školy budou roušky povinné. 

Mgr. Milan Stiller, ředitel