Vítání prvňáčků

Dne 2. 9. 2019 jsme slavnostně přivítali třicet šest nových prvňáčků, kteří začínají navštěvovat naši školu pod novým názvem ZŠ Františka kardinála Tomáška. Naše první kroky do školy provázel lehký deštík, ale přesto jsme zvládli přivítat nový školní rok v nové učebně na školní zahradě. Slavnostní dopoledne zahájila melodie známé pohádky Tři oříšky pro Popelku v podání Karin Kudlové a pak už se slova chopila dvojice moderátorů z řad deváťáků – Filip Černý a Natálie Kožárová.

Rodiče i prvňáčky přivítal pan ředitel a představily se také paní učitelky obou prvních tříd a vychovatelky školní družiny.

Prvňáčci si tradičně zazvonili zvonečkem na znamení, že pro ně začíná škola, a obdrželi od svých patronů z řad žáků deváté třídy náhrdelník s keramickým srdíčkem, který pro tuto příležitost vyrobili jako malou upomínku na tento slavnostní den.

Deváťáci se s prvňáčky rozloučili písničkou Holky z naší školky, kterou zazpívali za doprovodu kytary a klavíru Filipa Černého a paní učitelky Kateřiny Tyčové.

Pak už se naši noví žáčci vydali se svými třídními učitelkami prozkoumat své třídy a poprvé zasedli do školních lavic.

Přejeme jim, aby se jim ve škole dařilo a zvládali své školní povinnosti s radostí a touhou poznávat nové věci. Deváťáci jim budou na této cestě nápomocni a věříme, že jim první školní krůčky usnadní.