Adaptační pobyt žáků 1. a 9. ročníku

Dne 14. 9. 2020 v 8 hodin ráno jsme my  -  žáci devátého ročníku společně s našimi prvňáčky vyjeli směr Rekreační středisko Paskov na Morávce, kde jsme měli společně strávit následující týden. Už když jsme vyjeli autobusy, vypadalo počasí velmi slibně.

Poté co jsme se všichni zabydleli, začal dopolední program, který se skládal především z týmových her s prvňáčky a s námi patrony. Odpoledne jsme se vydali na menší procházku do obce Morávka, kde jsme si následně na louce zahráli spoustu dalších týmových her.

Zatímco se prvňáčci v úterý dopoledne učili, šli deváťáci připravovat program na odpoledne, což byla honba za pokladem. Pět deváťáků společně s dvěma pedagogy šli vymyslet trasu, ostatní zatím vymýšleli stanoviště. Odpoledne jsme všichni společně šli stavět do lesa domečky pro skřítky a poté následovala hra o poklad. Na stanovištích měli prvňáčci za úkol např. vyjmenovat dny v týdnu, najít věci, které neposedný skřítek rozházel po lese nebo se trefit šiškou na terč. Všichni prvňáčci prošli úspěšně všechna stanoviště a také našli svůj poklad.

Ve středu jsme se vydali na výšlap na vrchol Kotař. Všichni jsme úspěšně vyšli do velmi záživného kopce a úspěšně také sešli dolů. Večer se konala stezka odvahy, kde šel vždy prvňáček s jeho patronem. Na konci stezky všichni prvňáčci podepsali papír, na kterém stálo, že stezku odvahy absolvovali.

Ve čtvrtek dopoledne jsme všichni společně vyráběli indiánská trička a prvňáčci si vyráběli také indianské čelenky. Odpoledne měli deváťáci připravenou pro prvňáčky sportovní olympiádu. Olympiáda se skládala z aktivit jako například chůze po laně, přenášení vody v nádobě, chůze na chůdách a další. Večer byla diskotéka, jejíž součásti byla přehlídka našich vyrobených triček a čelenek.

V pátek jsme se sbalili a o půl jedenácté vyjeli směr Studénka.

Hlavním účelem celého pobytu samozřejmě bylo, aby se prvňáčci a jejich patroni více poznali, což se podle všech určitě povedlo. Všichni jsme domů odjeli se skvělými vzpomínkami.

Karolína Sekaninová IX. A