ADAPTAČNÍ POBYT ŽÁKŮ 1. A 9. TŘÍDY

Ve dnech 9. - 13. 9. 2019 jeli prvňáci a deváťáci na adaptační pobyt v rekreačním středisku Palkovické hůrky. Výlet byl samozřejmě plný túr, sportovních aktivit a zábavy.

V pondělí ráno jsme se sešli u školy a jeli autobusem.

V ten den nevypadalo počasí úplně nejlépe, po zbytek týdne nám ale naštěstí počasí přálo. Když jsme v jedenáct hodin dorazili na místo, dali jsme si pár hodin na zabydlení a pak začal program. Vydali jsme se na procházku do lesa na nedalekou rozhlednu, na kterou potom prvňáčci s jejich patrony vyšli. Později si deváťáci pro prvňáky připravili soutěž s úkoly na mnoha stanovištích, které prvňáci plnili. Na kartičku dostávali body podle toho, jak dobře úkoly splnili, a potom byli vyhodnoceni a odměněni.  

V úterý šly všechny třídy na procházku do Chlebovic, kde navštívily včelařské muzeum, a potom si něco dobrého koupili v obchůdku. Po návratu na ubytovací zařízení se ještě konalo malé sportovní odpoledne. Další den měly oba ročníky rozdílný program. Zatímco prvňáci měli na hotelu program s klaunem Hopsalínem a později se vydali do lesa, vyrazili děváťáci na „dlouhý a náročný“ výlet do Hukvald. Když se v ten den setmělo, sešli jsme se všichni u ohniště, kde hrál Filip Černý na kytaru a zpívali jsme u ohně písničky.

Čtvrtek začal tím, že šli deváťáci připravit olympiádu pro prvňáky. Připravili několik sportovních aktivit, jako je skok do dálky, hod do dálky a fotbal, které prvňáci museli po slavnostním zahájení splnit, a poté za ně obdrželi patřičné množství bodů.  K večeru začala diskotéka, během které se konaly malé soutěže pro prvňáčky i jejich patrony.

V pátek jsme se sbalili, ale ještě před odjezdem přišel čas na vyhodnocení. Hodnotila se soutěž z pondělí, olympiáda, ale taky nejlépe uklizené pokoje.  

Hlavním účelem celého pobytu samozřejmě bylo, aby se prvňáčci a jejich patroni z devítky více poznali, což se podle všech naprosto povedlo. Obě třídy odjely domů se skvělými vzpomínkami. 

Lukáš Schwan, 9. tř. 

Co si vybaví při vzpomínce na společný pobyt deváťáci?

Jak jdeme lesem a povídám si s panem učitelem Žídkem.

Jak paní učitelka Dubná sbírá houby a paní učitelka Stillerová se decentně vzteká.

Jak se ke mně chovali prvňáčci.

Sportovní aktivity na písku, stolní fotbálek, ping pong. Hraní basketbalu s prvňáčky.

Ranní vstávání, misky na kuličky s mlíkem.

Dobré jídlo, fajn atmosféru, fajn zážitky a zábavu, okolí, výšlap, náš pokoj, slabý signál.  

Jaký je jejich NEJ zážitek?

přetahování, diskotéka, výlet na Hukvaldy, volejbal, olympiáda, procházka na rozhlednu, procházky do přírody, společné kreslení, sranda na pokoji, příprava her, všechno

A s čím se svěřili svým patronům prvňáčci?

Když zavřu oči, vybavím si:

srnku, skvělý zážitek, dobrodružství, zábavu, ohniště, diskotéku, vůni kytek a přírody, trhání lístečků, ochutnávání a poznávání věcí, vůni kytek a přírody

Když jsme šli na rozhlednu.

NEJ zážitek:

v pokoji s Aďou, prohlížení knížek, vybírání pokojů, klaun Hopsalín, hraní na písku, stavění domečků pro skřítky v lese, olympiáda, cesta do muzea medu, čtení pohádky