Adaptační pobyt

V pondělí o půl deváté jsme společně vyrazili do Beskyd na adaptační pobyt. Okolo 10. hodiny jsme přijeli do rekreačního střediska Hutisko-Solanec. Byla tam zima a nikdo v tu chvíli nevěděl, jak bude vypadat naše ubytování na další dva dny. Když jsme si vybrali chatu a vybalili věci, svolalli nás na obhlídku areálu a řekli jsme si pravidla.

Dostali jsme výkresy a na ně jsme měli nakreslit něco, co naši chatu symbolizuje. Téma bylo Až žijí duchové. Potom jsme si povídali o našich výtvorech a ve skupinách jsme plnili úkoly na louce. Po večeři jsme předváděli scénky z filmu.

V úterý ráno hned po snídani jsme vyrazilido vesničky, kde jsme potom nasedli do autobusu, který nás odvezl na Čarták.Tam jsme byli ve 4. třídě na lyžařském výcviku. Šli jsme se podívat na sjezdovku. Cestou jsme zase zmokli a byla nám zima. Naštěstí jsme se zahřáli v restauraci, kde si každý dal něco dobrého. S plnými břichy jsme se šli vyblbnout na dětské hřiště. Protože pořád pršelo, hřiště pěkně klouzalo a hodně jsme padali. Potom jsme šli na autobus a jeli zpátky. Před zpáteční cestou jsme si mohli nakoupit v obchodě. Po příjezdu jsme si nachystali masky a šlo se na diskotéku. Odvážní si mohli projít stezku odvahy.

Ve středu jsme se po snídani začali balit a uklízet chatky. Před odjezdem jsme si ještě psali hezké vzkazy na záda. 

Adapťák jsme si užili, i když nám vůbec nevyšlo počasí.

Za 7.A Amálka Sklenáková