Mezinárodní den čokolády

V pátek 13. září byl mezinárodní den čokolády. No povězte sami, kdo by si tento den rád nepřipomněl či neoslavil sladkou pochutinou? Děti z třetích tříd si ho užily patřičně. 

Nejprve třeťáci vydali spoustu energie, protože přemýšleli nad asociacemi se slovem čokoláda. Ze schématu se dozvěděli, jakým způsobem vzniká čokoláda. Schválně, věděli byste, jak dlouho trvá, než se z plodů kakaovníků vyrobí čokoláda? Co všechno předchází vzniku kakaového prášku či kakaového másla? Která čokoláda je nejzdravější a nejméně zdravá a proč?

A jak to znáte, po výdeji energie musí být také její příjem. Ten jsme zajistili ochutnávkou nejen kakaových bobů a kakaového másla, ale samozřejmě i různých druhů čokolád. Myslíte, že někomu chutnala 100% hořká čokoláda? Čokoládovým hřebem dne bylo fondue s ovocem, které nám připravila paní učitelka Kociánová. 

Možná uznáte za pravdu, že téma čokolády se těžko opouští, a tak jsme ještě v následujícím týdnu s žáky o čokoládě četli a zahráli si hru, která je pouze pro trpělivé.