Nanečisto - první setkání

Dne 2. 5. 2023 proběhlo úvodní setkání v rámci projektu školní přípravy „Nanečisto“. Prvostupňové paní učitelky přivítaly spolu s p. ředitelem a p. zástupkyní budoucí prvňáčky s jejich rodiči. V první části si děti spolu s rodiči vyrobily a vyzdobily netradiční jmenovky ve formě čtyřlístku – čtyři setkání. Za dětmi také přiletěl František až z daleké Fanfárie, aby se s dětmi seznámil a vyzkoušel s nimi různé  aktivity a hry. 

Po krátké přestávce se děti odebraly na chodbu školy, kde s p. učitelkami procvičovaly grafomotorické cviky s různými úkoly. Rodiče mezitím obdrželi základní informace o projektu „Nanečisto“: o jeho cílech, podobě a konkrétním obsahu jednotlivých setkání. Pan ředitel seznámil rodiče se systémem stravování, vysvětlil „Zdravou školní jídelnu“ a zodpověděl všechny dotazy.

První setkání proběhlo v příjemné, pozitivní atmosféře, kde jsme se společně naladili na stejnou notu a vytvořili si pracovní atmosféru k další práci v úterních blocích. Připomínáme, že další schůzka se uskuteční za 14 dní dne 16. 5. 2023. Přejeme všem zúčastněným stranám příjemně strávená úterní odpoledne a věříme, že se děti i jejich rodiče budou na každé z následujících setkání těšit.

Mgr. Andrea Mojžíšová