Sportovní den žáků druhého stupně (čtvrtek 2. 2. 2023)

BRUSLENÍ

V rámci našeho stanoviště si děti přinesly brusle a hokejky s pukem a zahrály si na krasobruslaře a hokejisty. Na jedné třetině se hrál hokej na malé branky, na zbylých dvou třetinách se procvičovaly různé styly bruslení - od jednoduchého bruslení vpřed až po couvání vzad. Zúčastnili se i úplní začátečníci, kteří na bruslích stáli poprvé a popasovali se s tím i s menšími pády na výbornou. Všichni si to náramně užili a byli spokojeni. 

BOWLING

Na povrchu vyleštěných dřevěných parket se odehrály líté boje, ale i přátelská setkání. Souboje v kuželkách probíhaly vždy v týmech sobě rovných borců (stejného ročníku). Někteří se tomuto krásnému sportu teprve učili, někteří přicházeli s jistou mírou zkušeností. Ovšem i mezi začátečníky se objevily nové talenty! No posuďte sami - jak dlouho byste asi museli trénovat na to, aby se Vám povedlo to, co některým našim hráčům - poslat kouli s takovou razancí a tak vychytaným směrem, že Vámi vyslaná koule míří jasně do bočního rigolu. “Jasné minutí,” pomyslí si soupeř. Ovšem koule je poslána tak geniálně, že z onoho rigolu vyskočí zpět na dráhu a to tak brilantně, že zasáhne onu poslední kuželku na dráze. Je tedy jasné, že jsou mezi námi i opravdové talenty, od kterých se máme co učit, třebaže hráli poprvé… 

POSILOVNA

O návštěvě této mučící místnosti žáci věděli ještě několik následujících dní a každý sval v těle jim za tuto návštěvu zajisté děkoval. Představy některých o žáků o soutěži “Já zvednu víc, než ty” vzaly za své ihned po příchodu do posilovny, kde byla žákům představena filosofie posilování a vysvětleny pravidla a postupy provádění jednotlivých cviků. Všichni žáci posilovali v rámci svých možností a plní motivace. Moc hezké bylo vidět, jak se žáci podporují při svých výkonech a poskytují si vzájemně jištění. Jeden se v té chvíli spoléhal na ostatní, což obnáší obrovskou míru zodpovědnosti. Myslím, že si všichni návštěvu posilovny užili. 

BAZÉN

V prostorách nově zrekonstruované bazénu si naši žáci užili dosytosti vodních radovánek. Měli možnost využít pomocné plavecké nářadí, z něhož si někteří vykonstruovali vodní plavidla různé stability, na nichž pak brázdili vody bazénu. Oblíbené byly i míčové hry ve vodě, zkoušení různých plaveckých stylů nebo třeba odpočinek ve vířivce. Nikomu se moc nechtélo ven z příjemně vyhřátého a relaxačně laděného prostředí bazénu. 

VÝŠLAP NA VELKÝ JAVORNÍK

Mezi turisty se říká, že pěkné počasí si musíš vychodit. A my jsme mezi sebou měli zřejmě samé ostřílené turisty. Protože den byl jako malovaný a to to potom šlape samo. Sluníčko, zasněžené stromy, zkrátka zimní romantika každým coulem. Na vrcholku trochu větřík, to proto, aby cesta nebyla tak fádní. V horské chatě jsme vydanou energii doplnili dobrotami jako je smažený sýr, hranolky, horká čokoláda. A dolů to teprve byla pořádná jízda (někdo na lopatě, někdo na sáčku a někdo jen tak). Nechyběla koulovačka a jiné zimní radovánky. Domů jsme se vraceli v odpoledních hodinách příjemně unaveni.  

učitelé 2. stupně