Zdravé stravování, které šetří čas i peníze

Základní školu Vám zajisté nemusíme zdlouhavě představovat. Co se ale stravování týče, můžeme se pochlubit naší zdravou školní jídelnou, která nejenže používá moderní technologie pro přípravu jídla, ale i dodržuje zásady zdravého stravování. V roce 2016 se nám podařilo získat certifikát Zdravá školní jídelna, který uděluje Státní zdravotní ústav Praha a tým hygieniků podporován Ministerstvem zdravotnictví ČR. Hlavním předpokladem správného fungování zdravé školní jídelny je respektování náročných kritérií při přípravě zdravých a chutných pokrmů pro nejen dětského strávníka. Ve zdravé školní jídelně nenajdete umělá sladidla, barviva a konzervanty. Vše je připravováno z čerstvých a kvalitních surovin od lokálních dodavatelů. O spokojenost našich 650 strávníků se s láskou stará 12 zaměstnanců školní jídelny. 

V současné době, kdy se všichni snažíme ušetřit, by se mohlo zdát, že vaření z poctivých surovin bude nákladnější než užívání polotovarů, ale opak je pravdou. Pokud se na tuto problematiku podíváme z blízka, tak zdravá kuchyně nabízí celé množství benefitů, a můžeme ji vnímat jako prevenci před případnými budoucími zdravotními problémy. Zajisté všichni řešíme podobné problémy, kdy nás unavuje vymýšlet, co budeme vařit a následné nakupování surovin. Tento problém za Vás můžeme vyřešit. U nás si přijde na své jak milovník klasické svíčkové, tak i ti, kteří v jídle rádi experimentují. 

Při přípravě našich jídel dbáme na pestrost a vyváženost jídelníčku, aby naši strávníci měli zajištěný potřebný přísun vlákniny, sacharidů, proteinů a dalších. Pro lepší představu zde přikládáme fotky našich obědů.

Dobrou chuť.

Pavlína Cihlářová,
vedoucí školní jídelny