Zpátky do školy

Dne 24. 3. 2022 se v naší škole uskutečnila akce s názvem Zpátky do školy určená rodičům našich žáků. Ti tak dostali jedinečnou příležitost dozvědět se více o výuce na naší škole.

Program otevřel společný úvod, ve kterém byli účastníci akce seznámeni s vizí školy a metodami výuky. Zároveň měli také možnost získat informace o fungování školní jídelny a principu stravování na naší škole.

Po společném úvodu měli rodiče možnost ocitnout se v roli žáků a navštívit předem vybrané lekce (Český jazyk pro 4. ročník, Člověk a jeho svět pro 2. ročník, Dílna čtení pro 2. stupeň a Matematika pro 1. ročník). Po skončení lekce následovala společná reflexe rodičů s pedagogy.

Na závěr celého setkání byla ve školní jídelně připravena večeře. Rodiče měli možnost ochutnat vybraná jídla z nově zrekonstruované školní kuchyně. V závěrečné zpětné vazbě vyjádřili prakticky všichni rodiče zájem o další podobné setkání.

Z reakcí rodičů:

Během úvodní prezentace rodiče nejvíce překvapilo a zaujalo:

  • prostory a výuka, týmovost mezi pedagogy a sdílení výuky, neustálé zvedání standardu školy i to, jak velká váha je na škole připisována čtenářské dílně a umění čtení a fakt, že není definovaná povinná četba a je důležitá volba dítěte.

Během vyučovací hodiny rodiče nejvíce překvapilo a zaujalo:

  • velice pěkná a útulná učebna, to, že si děti postupně na „látku“ přichází samy, implementace nástrojů, které se používají i ve velkých firmách (brainstorming), knihovna, množství a rozličnost knih v ní.

Během představení školní jídelny a ochutnávky rodiče nejvíce překvapilo a zaujalo:

  • chutné, zdravé a kvalitní jídlo („jako od maminky“), usměvavý personál, pestrost jídelníčku.

Během celé akce rodiče nejvíce potěšilo:

  • děti rády čtou a učí se hrou, učitelský sbor a přístup k žákům na škole, jejich děti jsou v dobrých rukou a to, že se něco za těch 30 let změnilo, moderní přístup k výuce, výborné jídlo.