Lyžařský kurz 2022

Podzim jsme si stejně jako loni prožili v nejistotě, zda se nám podaří lyžařský kurz vůbec uskutečnit. Hygienická opatření se měnila téměř ze dne na den a do poslední chvíle nebylo jasné, kdo bude moci odjet.

Vzhledem k loňskému výpadku si svůj týden na horách mohli užít také páťáci a osmáci. Tradičně se lyžařského kurzu účastní žáci čtvrtých a sedmých tříd. Sedmákům však dala několik hodin před odjezdem červenou udělená karanténa. Budeme se na ně těšit tedy příští rok.

Po celou dobu pobytu se o nás stejně jako v minulých letech staral personál Hotelu Čarták a my jim tímto děkujeme za vstřícnost, trpělivost a ochotu. Poděkování si také zaslouží účastníci našeho zájezdu. A to za hladký průběh všech našich aktivit. 

Lyžák očima:

Čtvrťáků

Na leden jsem se moc těšila, protože jsme 4.A a 4.B jeli na lyžařský výcvik. Už týden před odjezdem jsem se hodně těšila. Sraz byl před školou v sobotu ráno. Cestou jsme si s holkami povídaly. Přijeli jsme na horský hotel Čarták na Soláni, vytáhli jsme lyže z autobusu a šli na svah. Hned první den jsme se rozdělili do skupin, jak kdo umí lyžovat. Lyžovali jsme dvakrát za den. Těšila jsem se na každé lyžování. Poslední den jsme měli závody, skončila jsem čtvrtá. Celý lyžařský výcvik jsme zakončili diskotékou. Moc jsem si to užila a chtěla bych, abychom jezdili každý rok.

Markéta Egerová, 4.A 

Páťáků

Ve středu 26.1.2022 jsme odjížděli na lyžařský výcvik. V 8 hodin se všichni účastníci rozloučili s rodiči a nastoupili do autobusu. Naší jízdenkou byl negativní test na covid, který jsme si před odjezdem museli udělat ve škole.Vystoupili jsme na Soláni a hned jsme šli lyžovat. Na horách jsme byli 5 dní a moc jsme si to všechno užili. Také jsme bobovali. Večer jsme hráli různé hry. Výborně nám vařili, a proto jsme měli hodně síly na lyžování. Myslím si, že není nikdo, kdo by lyžáku něco vytknul.

Kateřina Demlová, 5. A

Názory žáků 5. B na lyžařský výcvik:

  • oceňuji trpělivost instruktorů
  • naučil jsem se lyžovat, otáčet na lyžích
  • líbila se mi ranní rozcvička
  • bavil mě večerní program
  • měli jsme tam výborný kolektiv
  • chutnalo mi jídlo
  • chválím učitele za přípravu diplomů a za skipasy
  • nelíbil se mi budíček
  • chtěla bych být ve žlutém týmu
  • nechtěl bych večerku ve 22 hodin
  • lyžák by mohl být delší
  • hodnotil bych i pokoje učitelů 

A osmáků

Skiing Course 2022

Introduction

January 26 was a very special date for my schoolmates and I (the pupils of 8th grade) because we went to a skiing course. We were accommodated in the hotel Čarták, which was very nice. Of course, there also were teachers who had strong nerves with us . We were lucky and the weather was very nice for the whole 4 days, although it was quite foggy at times.

Arrival and Daily Routine

The bus arrived near our hotel at 9 o’clock. We took our bags just to the hotel door and in a few minutes we were almost ready to ski. We were skiing for two and a half hours. On the slope, the instructors divided us into three teams. After the morning skiing, we were really hungry, so we were grateful for a perfect lunch from the hotel kitchen. After afternoon rest, we joined the teams and went skiing again. Each team had their instructor, who made us better skiers. When we arrived from skiing, we had dinner. Then we had a program with our classmates. Teachers taught us how to behave on the slope, then we had to think about the names of our teams (Rohlíci, Šmoulové and Ti Lepší). Before we went to bed, we played some games.

The daily routine during the course was the same every day. In the morning, teachers woke us up with music and after we had breakfast, we went skiing. The skiing lasted two and half hours. After lunch, we had an afternoon rest and then we went skiing again this time for two hours.

The evening program was created by each team. For example, we played a game called “The chair on my right is free for someone who…” And at the end of the day, we had a chance to play taboo with our English teacher.

The Last Day on the Slope

On our last day of skiing, we got up and had breakfast, then we got ready for a skiing competition. Everyone was nervous because we had been training for the race since we arrived. We competed in our teams and everybody tried their best in the slalom. After we spent some time at the hotel, we enjoyed the last skiing, we all had a great time. In the evening everybody shared something that they liked about the skiing course and all of us also got a commemorative magnet. Then the teachers announced the results of the competition and three people with the best times from each team won medals. The best skiers were Jakub Tomášek, Daniel Vaculík and Dominika Smutková. Because it was the last day, we could go to sleep later. 

My feelings and conclusion

The skiing course was wonderful. We really enjoyed it and if we could, we would stay longer. We really liked the daily routine because we never got bored. Even though it was foggy, we enjoyed our time on the slope and we were lucky because nobody got hurt. 

pupils of 8th grade - Adam Grosman, Daniel Mrózek, Natálie Sklenáková, Adam Stiller, David Štěpán, Daniel Vaculík