Školní parlament z Jedničky je stále v akci

Ani situace, která ve školství nastala, nedonutila parlament z Jedničky, aby zastavil svou činnost. Po krátkém zimním spánku jsme se na jaře probudili a opět se sešli v hojném počtu, i když tentokrát v online prostředí. Chuť něco dělat nám nevzalo ani několik měsíců distanční výuky a parlament připravil několik akcí, které jsou určeny zejména pro žáky 2. stupně. V současné době „putuje“ Studénkou TKANIČKOVÁ ŠTAFETA, kterou si navzájem předávají nejen žáci naší základní školy, ale pravděpodobně se dostane i mezi širší veřejnost. Každý, kdo dostane naši štafetu, napíše do přiloženého listu své jméno a připojí svou tkaničku. V oběhu jsou dvě krabičky štafety, které by se měly do konce května vrátit do školy. Uvidíme, kam až tkaničková štafeta doputovala a kolik tkaniček v ní bude.

Ve spolupráci s p. učitelem Raszykem se žáci 2. stupně vydali na pomyslnou cestu do Chorvatska a zpět. Jde o soutěž nejen mezi jednotlivými třídami, ale zapojili se i „borci z dolní sborovny“, kteří se ale spíše snaží nepropadnout se na poslední místo. I tato akce potrvá do konce května. První třídy už dorazily do Splitu, ale musí najít i cestu zpátky do Studénky. Každá třída si počítá kilometry, které může urazit pěšky, na kole, koloběžce, in-line bruslích. O průběhu cesty se žáci dozvídají z průběžné aktualizace na padletu, který poskytuje podrobný přehled o tom, kde se třída nachází.

Na konci května se odehraje první online E-turnaj, kdy si přihlášení žáci můžou zahrát tři vybrané hry – Minecraft, Lolko a CS:GO. Registrace do tohoto turnaje už probíhá a pro větší podrobnosti doporučujeme sledovat – https://www.instagram.com/hgames2021/.

Aby nám zůstaly nějaké vzpomínky na toto nelehké období, připravil parlament ještě jednu akci, která se jmenuje – Jednička v online. Cílem je posbírat fotografie a krátká videa, které všem představí, co se děje za obrazovkami počítačů, když probíhá online výuka.

Během setkání školního parlamentu jsme objevili řadu dalších nápadů, které si schováváme do zásoby, abychom se mohli v příštím školním roce vrátit v plné parádě. Musím poděkovat všem parlamenťákům, kteří neztratili zájem a nadšení realizovat různé „bláznivé“ kousky, které k naší škole patří.

Marcela Svatošová

tkanickova stafeta