Zápis k povinné školní docházce (14. - 24. dubna 2020)

Vážení rodiče,

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy vydalo v souvislosti s mimořádnými opatřeními vlády k ochraně obyvatelstva v souvislosti s koronavirem a onemocněním COVID-19 opatření k organizaci zápisů k povinné školní docházce pro školní rok 2020/2021. 

Zápisy budou probíhat v dubnu a bez osobní přítomnosti dětí ve škole!!!

Z výše uvedeného důvodu je Vám v termínu 14. 4. – 24. 4. 2020 zpřístupněna elektronická přihláška do 1. ročníku ZŠ na internetových stránkách školy. Po kliknutí na tlačítko ZAPSAT DÍTĚ ONLINE, nebo na obrázek na úvodní internetové stránce školy napravo, se otevře okno s textem o ochraně osobních údajů.

SOUHLASÍM - přesměruje se na formulář k zápisu.

ZRUŠIT - zavře se okno s textem. 

V případě, že budete pro své dítě žádat odklad povinné školní docházky, danou přihlášku vyplníte také a tuto informaci zde uvedete.  

Budete-li mít jakékoliv dotazy k vyplňování, kontaktujte ředitele školy.  

Následně si přihlášku, či žádost o odklad, vytisknete, doplníte chybějící údaje, podepíšete a doručíte škole jedním z následujících způsobů:

  • vhozením do poštovní schránky školy na adrese: ZŠ Františka kardinála Tomáška Studénka, 2. května 500, 742 13 Studénka
  • do datové schránky školy – bcpfd6i
  • e-mailem s uznávaným elektronickým podpisem (nelze jen poslat prostý email!) na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
  • poštou na výše uvedenou adresu 

V případě odkladu povinné školní docházky musí zákonný zástupce doložit doporučující posouzení příslušného školského poradenského zařízení (PPP, SPC) a dětského lékaře nebo klinického psychologa. Pokud doporučení ještě nemáte, odešlete nám pouze Žádost o odklad povinné školní docházky a doporučující posouzení nám dodáte později.  

Po doručení Žádosti o přijetí bude vydáno Rozhodnutí o přijetí, případně Rozhodnutí o odkladu povinné školní docházky.

V měsíci červnu proběhne informační schůzka pro předškoláky a jejich rodiče, kde Vám sdělíme veškeré potřebné informace. O termínu Vás budeme včas informovat.

Děkuji za spolupráci a přeji klidné dny.

Mgr. Milan Stiller, ředitel školy
Tel: 731 465 091
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

 

Důležité informace k zápisu k povinné školní docházce

Kritéria pro přijímání dětí k povinné školní docházce