Návštěva anglického divadelního představení v Ostravě

Náš Evropský měsíc jazyků se již pomalu nachýlil ke konci a my jsme v posledním listopadovém týdnu navštívili dvě anglická divadelní představení. Mladší žáci 5.-6. tříd navštívili představení Peculiar children na motivy knihy Sirotčinec slečny Pelegrinové. Starší žáci 7.-9. tříd navštívili westernovou parodii A nut from Arizona v podání studentů Gymnázia Olgy Havlové.

A protože pro naše deváťáky to bylo jejich poslední anglické divadlo na naší škole, neboť od příštího šk. roku se rozutečou na střední školy, požádali jsme je, aby oni zhodnotili, jak se jim představení líbilo a jak hodnotí přínos takovýchto akcí a aktivit.

Vybíráme z jejich hodnocení v českém, ale i anglickém jazyce, na který si mnozí bez problémů troufli.

Z těch divadel, které jsem viděla, se mi toto líbilo nejvíc a mělo podle mě i nejhezčí příběh. Rozuměla jsem většinu-90% a ostatní jsem si domyslela podle příběhu. 

Karin

Představení jsem rozuměl asi na 95 %. Jinak divadlo bylo super a hercům šlo rozumět. Určitě má cenu dělat takové akce, protože je to ukázka angličtiny v praxi.

Filip

Líbilo se mi to a bylo to asi nejlepší z divadel, na kterých jsme byli.

Róza

I liked it very much. It was really interesting, funny and helpful. Actors were great. I understood 90-95 % of that show.

Aleš

I liked the story. It was very interesting. I understood 95 %. Their English was very good.

Filip

Well I think it was really helpful. I think that everyone should know about this, it helps you a lot. Teacher said it was basic primary school English, the same things that we were learning in our English lessons. It turned out to be true and I think I can say that I understood everything.

Tom 

Základní slovní zásoba