Lyžařský kurz 7. ročníku (23. 1. – 27. 1. 2019)

Když jsme přijeli na lyžák, tak jsme jeli hned lyžovat. Po lyžování jsme se rozdělili do pokojů a vybalili jsme se. Jídla tam jsou moc dobré a dávají velké porce. Když jsme měli volno, hráli jsme na chodbě slušnou flašku nebo karty a ten kdo nehrál, tak se koukal na televizi. Na svah jsme jezdili skibusem. V průběhu lyžování jsme dělali občas nějaké cviky, abychom se naučili lépe lyžovat. Ti co neuměli lyžovat, jezdili chvíli na malém kopečku, ale potom už jim to šlo, tak se přidali k ostatním a jezdili na velkém kopci. Po odpoledním lyžování jsme se všichni převlékli, dali si sušit věci na topení a měli jsme chvíli volna. Poté jsme šli na večeři a po ní jsme dělali různé aktivity či hry. Po společných aktivitách jsme šli na pokoj a spousta z nás se dívala na Ordinaci v růžové zahradě nebo Harryho Pottera. Jedno odpoledne místo lyžování jsme šli bobovat. Byla to zábava a moc jsme si to užili. Na hotelu byla největší sranda, když jsme dělali blbosti. Když se blížil den odjezdu, všichni jsme začali pomalu balit a byli jsme smutní, že se jede domů. V neděli ráno jsme se rozloučili se sněhem, odjeli domů a bylo po lyžáku. Byl to nejlepší lyžák na světě.

Tereza Melichaříková, 7.A

Docela jsem se lyžáku bál, protože mě mamka strašila tím, jak to bude hrozně vysilující a jak mi v sobotu asi upadnou nohy. Nakonec to byla pohoda, lyžování si užil každý a sedmé třídy se o volném čase HODNĚ sblížily. Asi nejvíce vysilující zkušenost byla tahání zavazadel do kopce. Připojil jsem se do druhé skupiny, protože jsem chtěl více pohodové lyžování, nic náročného. Pokoj byl malý, neříkám, že nebyl útulný, ale pro pět kluků nic moc. Přes to všechno dokážu říct, že největší sranda byla právě na pokoji. Jídla nebyly žádné gastronomické speciality, ale najíst se z nich dalo. Lyžák jsem si hodně užil, a je mi líto těch, co neměli takovou možnost.

Tobiáš Hanzelka, 7.B

Všichni jsme se před školou seskupili a do velkého autobusu jsme nastoupili.

Dvojčata helmy doma zapomněly a málem z toho infarkt měly.

Když jejich mamka s helmami doběhla, jízda na lyžák se rychle rozběhla.

Po dlouhé době jsme z autobusu vystoupili a velkou hromadu sněhu jsme spatřili.

Když jsme k hotelu vystoupali, hned na lyže jsme se vydali.

Po lyžování jsme se na pokoje rozdělili a všechny věci jsme si vybalili.

Po vybalení jsme se na večeři vydali a dostali jsme velkou porci, kterou by nám ve škole nedali.

Po večeři jsme šli hry hrát a potom se všem už chtělo spát.

Další dny se stejně opakovaly až na pátek, to jsme se bobovat vydali.

V sobotu ráno na závod jsme se připravovali a odpoledne závody ve slalomu odstartovaly.

Na příčce se někteří umístili a další ráno se všichni balili.

Potom jsme do autobusu nastoupili a všichni se po cestě na ukulele hrát naučili.

U školy jsme se všichni rozloučili a s rodiči domů vyrazili.

Tohle byl náš super lyžák. Všichni jsme si ho užili a hodně zážitků prožili. 

Sabina Melichaříková a Viktorie Tichavská 7. A 

Co řekli žáci 7. ročníku

Naučil (-a) jsem se:

Lépe lyžovat, velké oblouky, jezdit rychleji a vstát když spadnu, dělat menší oblouky, uklízet a bavit se, dřepovat při lyžování a zvedat lyže, držet správně hůlky, hodně jíst, zlepšit techniku lyžování, krájet čokoládu vidličkou, správnou techniku lyžování a používat hůlky, dělat kratší oblouky, přesunovat lyže a stavět je na hrany, pravidla chování na svahu, sjet celý velký svah, jezdit na kotvě, jezdit na hranách, díky mému spolubydlícímu vstávat v šest ráno, respektovat ostatní, provádět cviky na lyžích.

Nejvíce se mi líbilo:

Hraní her, lyžování a všechno co jsme dělali. Prudký svah a cesta lesem, bobování, Harry Potter. Lyžování, spaní a jídlo. Večerní hry a jídlo. Hrát flašku na chodbě. Chození do bufetu. Dobré jídlo. Že jsme dvakrát dostaly prasátko. Že jsem byl v nejlepší skupině a sjížděli jsme celý kopec. Hra aktivity. Volné jízdy. Zábava na pokojích. Jízdy po skokáncích. Program na každý večer. Dobré jídlo, hraní aktivit, zábavný večer. Měli jsme hodně volného času. Lyžování lesem. Jídlo, hory a program. Sranda na pokoji. Odpoledne, kdy jsme bobovali. Jídlo a sníh. Výhled, sníh, lyžování a zabořit se do sněhu.Lidi na pokoji, učitelé, sníh a lyžování.

Překvapilo mě:

Že se Danek naučil tak dobře lyžovat. Tolik sněhu. Že se nikdo nebouchl hlavou o trám. Ubytování mělo čtyři hvězdičky. To, že jsem se umístil v závodu. Naučil jsem se tak dobře lyžovat, že jsem sjel velký kopec. Že jsem byl první v závodu. Že se hodnotily pokoje. Že jsem byla s paní učitelkou Stillerovou ve družstvu. Že jsme dostávali medaile. Švédský stůl na snídani. Dobré jídlo. Velké porce jídla a teplo v hotelu. Krásné počasí. Hodně volného času. Hodně dětí se naučilo lyžovat nebo zlepšily své lyžování. Velký pokoj.

Změnil (-a) bych:

Asi nic, všechno bylo super. Večerku, mohla být později. Dobu lyžáku na jeden týden. Jídlo na oběd. Vstávání bych dala na osm hodin. Nic. Neměnila bych nic, všechno bylo super. Všechno se mi líbilo. Ranní budíček. Menší porce jídla, chození do bufetu. Nic bych neměnil. Nevím. Snídani – chtěl bych vejce a párky. Zákaz telefonů – chtěl jsem mít pár vzpomínek nafocených.

Jedním slovem:

Fajné, super, nuda, sníh, zima, úžasné, lyžování, nej lyžák, pohoda, nejlepší, zábava.

Mgr. Tomáš Hradský