KOMENTOVANÁ VYCHÁZKA DO POODŘÍ

Rok se s rokem sešel a naše sdružení uspořádalo další ze svých tradičních akcí: komentovanou vycházku do Poodří pro rodiče s dětmi. V sobotu 20.10. po poledni se u školy sešlo zhruba čtyřicet lidí, z toho asi polovina dospěláků a polovina dětí, kteří se nenechali odradit nevlídným počasím a těšili se na společnou procházku místní přírodou. Tentokrát se nesešli jen místní zájemci, ale přidala se i řada přespolních turistů (z Ostravy, Petřvaldu či Horní Bečvy).

Komentátorem byl opět pan Škrobánek, který díky svým znalostem místních specifik a zajímavých zákoutí a událostí pobavil všechny účastníky vycházky. Společně s ním jsme prošli kolem Horního rybníku přes louky až k Oderské lávce, odkud jsme pokračovali až k Novému rybníku u přírodní rezervace Kotvice. Cestou jsme se zastavili na vyhlídce a přes občasné mrholení nasávali podzimní atmosféru Poodří plnými doušky.

Po zhruba sedmikilometrové procházce někteří z účastníků zůstali na školní zahradě a opékali společně na ohni špekáčky. Bylo to příjemně strávené odpoledne, které prospělo naší fyzické i psychické kondici.

Pane Škrobánku, moc Vám děkujeme.

za Spolek rodičů Šárka Hermanová