Oslavy Evropského dne jazyků zahájeny návštěvou anglického divadelního představení v Ostravě

Každoročně se 26. září slaví Evropský den jazyků. Jako škola  jsme se rozhodli, že jej oslavíme v průběhu období 26.9-.26.10. celou řadou akcí podporujících výuku cizích jazyků. Toto naše úsilí a snahu motivovat naše žáky ke studiu cizích jazyků můžete spolu s námi mapovat již několik let, během kterých již tradičně navštěvujeme anglická divadelní představení v Ostravě. Žáci Gymnázia Olgy Havlové každoročně nastudují nové anglické představení, kterým nás vždy potěší a našim žákům názorně předvedou, že když se spojí chuť, práce a pěkná angličtina mladých lidí ve věku 16-19 let, může vzniknout něco velmi nápaditého, humorného a motivujícího.

Pro starší žáky 7.-9. tříd byla připravena „klasika ikony anglického dramatu“ Williama Shakespeareho Sen noci svatojánské a pro mladší žáky 4.-6.tříd předvedli herci spolu s menšími dětmi-herci z Brna fantazijní příběh Narnie.

A jak se divadlo žákům líbilo?

Kája, 6. tř.:

Moc se mi to líbilo, některé momenty vystihli. Rozuměla jsem 100% a to hlavně kvůli tomu, že jsem si některé věci odůvodnila z filmu. Anglická divadelní představení mi pomáhají, protože si zopakuji některá slovíčka. Hercům vzkazuji: „Byli jste výborní a umíte perfektně anglicky, sochy i kostýmy byly krásné.“

Markéta, 6. tř.:

Vystoupení bych ohodnotila číslem 9 z 10, protože to bylo velice zábavné a hezké. Rozuměla jsem asi 66%. Sama bych chtěla v něčem takovém hrát, ale moje anglická slovní zásoba by tomu nestačila. Hercům vzkazuje: „Moc se vám to povedlo, chtěla bych jet i příště.“

Viktor, 6. tř.:

Bylo to zábavné a poučné, rozuměl jsem 98 %. Hercům vzkazuje: „Byla to dobrá práce.“

Eva, 9. tř.:

Show was good. It was funny. I understood 80%. I don´t want to play such performance because I can´t speak English very well and I am nervous.  Actors and actresses were great.

Michal, 9. tř.:

It was really very good, I liked it. Good job.

Za metodický útvar cizích jazyků Mgr. Martina Štěpánová