Adaptační pobyt žáků 6. ročníku

Prostřední Bečva – Relax Kyčera 

Ve dnech 14. – 18. 9. 2020 vyrazili naši žáci šestých tříd na adaptační pobyt na Horní Bečvě v rekreačním areálu Relax Kyčera.

Počasí bylo přímo ukázkové, až jsme v prvních dnech málem zapomněli, že už je podzim za dveřmi. Děti s radostí oblékaly plavky a užívaly si vodních radovánek v bazénu. Sluníčko nás provázelo až do čtvrtku, ale i přes mírné ochlazení se předpovědí slibovaný déšť nedostavil.

První dva dny se o program postaraly lektorky, které nám zajistil Alexandr Dresler ve spolupráci s městem Studénka v rámci veřejné finanční podpory. Děti s nimi prožily a vyzkoušely mnoho aktivit a činností přispívajících ke stmelení nového kolektivu a zaměřovaly se prostřednictvím nejrůznějších kooperativních her zejména na komunikaci a spolupráci mezi žáky. Trénovali jsme soustředění, učili se vzájemnému naslouchání a pokoušeli se společně řešit problémové situace. Všichni si užili spoustu zábavy, ale zároveň se o sobě mohli něco dozvědět a upevnit si vztahy se svými spolužáky.

Ve středu jsme se vydali na celodenní výlet na Pustevny. Stezka Valaška nás zavedla do oblak, ale krásné výhledy jsme si užívali během celého výšlapu. Malé občerstvení přišlo vhod, někteří si nakoupili drobné dárečky a suvenýry a po dosažení cíle, kterým byla socha Radegasta, jsme vykročili na zpáteční cestu. Mnozí podlehli houbařské vášni a neodolali sběru hříbků, které rostly na každém kroku.

Čtvrteční dopoledne jsme využili k výtvarným aktivitám a celé odpoledne se neslo ve znamení sportovního zápolení jednotlivců i týmů. Večer jsme si zazpívali při opékání špekáčků a děti si také mohly otestovat svou odvahu na noční stezce, kterou byl celý den završen.

Páteční dopoledne rychle uteklo – čekalo nás vyhlášení výsledků sportovních soutěží a dalších aktivit, úklid a samozřejmě balení a cesta domů. Odjeli jsme plni dojmů, s dobrou náladou, spoustou zážitků a věřím, že i s nově nabytými zkušenostmi. 

A co si o adaptačním kurzu myslí naši žáci?

Jaký byl tvůj NEJ zážitek?

noční hra s lektorkami, výšlap na Pustevny, jak jsme skákali do bazénu a přehazka, líbilo se mi vše

Když si vzpomenu na adapťák, napadne mě…

různé hry a sranda, chození poslepu v lese, zpívání u táboráku, stezka v korunách stromů

Odjíždím s ...

se skvělým zážitkem, s dobrým pocitem, protože jsem došel na Pustevny, s pár sladkostmi, s nadšením, s ponaučením

Odjíždím bez …

málem bez mikiny, flašky na pití a bot, bez sladkostí

Mgr. Karla Dubná, Mgr. Michaela Peřinová