Pedagogové školy na Festivalu pedagogické inspirace v Kunraticích

V pátek 22. 11. a v sobotu 23. 11. 2019 se pedagogičtí pracovníci školy zúčastnili dvoudenního Festivalu pedagogické inspirace v ZŠ Kunratice. Festival pedagogické inspirace byl jednou z dalších akcí projektu „Pomáháme školám k úspěchu“ (PŠÚ) Nadace The Kellner Family Foundation, jehož vizí je, že se každé dítě učí naplno a s radostí. Součástí projektu, konkrétně v síti Čtenářských škol, je od roku 2017 i naše škola a trvale podporuje pedagogy v rozvoji čtenářství ve škole.

V letošním roce se pořádal již 3. ročník této inspirace pro cca 850 pedagogů ze všech koutů republiky. Bylo zde připraveno 129 praktických dílen. Účastníci se mohli přihlásit na dílny zaměřené na čtenářskou, digitální a matematickou gramotnost, občanské kompetence, různé metody a formy učení, kulturu podporující učení, či rozvoj osobnosti.

Na festivalu se objevily dva typy dílen. Moje výuka, dílny vycházející z výuky a systémové workshopy, dílny zaměřené na fungující ucelený systém výuky ve škole, spolupráci mezi školami, sdílení zkušeností apod.  

Pedagogové ZŠ Františka kardinála Tomáška se připravili a odlektorovali výsledky naší práce v následujících workshopech: 

Moje výuka

Inspirace rakouským výtvarníkem Hundertwasserem – lektor: Bc. Marcela Kudlová Hoňková

Schematická zobrazení v přírodních vědách – lektor: Mgr. Vladimíra Stillerová

Anglická čtenářská lekce aneb návod, jak na prožitkové čtení v anglickém jazyce – lektor: Mgr. Martina Štěpánová 

Systémový workshop

Nanečisto ve škole – lektoři: Mgr. Eva Stachovičová, Mgr. Milan Stiller

Od zadání k hodnocení – lektor: Mgr. Vladimíra Stillerová 

Kromě lektorování výše uvedených dílen jsme prezentovali naši školu na učitelském tržišti. Vytvořili jsme poster školy, propagační video, či prezentovali různé školní projekty a představili pracovní listy napříč předměty a ročníky. 

Všem, kteří se podíleli na přípravě prezentace naší školy v celorepublikovém měřítku, patří obrovské poděkování. Festival pedagogické inspirace splnil naše očekávání. Načerpali jsme spoustu inspirace do další práce s žáky.  

Mgr. Milan Stiller, ředitel školy