Minikonference žákovských parlamentů

V rámci projektu MAP II. se v úterý 5. 11. sešly v Dělnickém domě školní parlamenty ze ZŠ Butovická, ZŠ Sjednocení, ZŠ Františka kardinála Tomáška ze Studénky a ZŠ Komenského z Bílovce. Cílem tohoto setkání bylo seznámit se s činností jednotlivých parlamentů a vzájemně se inspirovat. Každá škola si připravila prezentaci, kde představila své akce, které připravuje během celého školního roku a po krátké přestávce vystoupili řečníci znovu, tentokrát aby ostatní informovali o svém nejúspěšnějším projektu.

Náš školní parlament vystoupil s popisem Strašidelné školy. Pak následovala krátká diskuze, během které se podařilo parlamentům ze Studénky vymyslet další společnou akci na příští rok, která naváže na podobnou událost – Studénka hraje a tančí.Nás z Jedničky zastupovali žáci 9. třídy (jako řečníci): Kryštof Kolesár, František Klos, Natálie Kožárová, Karin Kudlová, Tereza Vyorálková a Václav Křivák (technická podpora).

Za přípravu prezentace patří poděkování nejen jim, ale na jejím vytvoření se podílel i René Kaňa a Filip Štegner, který ačkoliv není členem parlamentu, dal celou prezentaci „do cajku“.

Mgr. Marcela Svatošová