Projekt Nanečisto v plném proudu

Jako tradičně se i tento rok v dubnu spustil projekt předškolní přípravy pro předškoláky Nanečisto, který má na naší škole již své stálé místo a těší se velké oblibě mezi dětmi  – předškoláky a jejich rodiči. Ve čtvrtek 25. 4. 2019 jsme se sešli poprvé: 31 předškoláků s rodiči, 2 vyučující prvního stupně, pan ředitel, paní zástupkyně a výchovná poradkyně. Po krátkém přivítání všech přítomných ředitelem školy a paní  zástupkyní se již dětí ujaly zkušené paní učitelky z prvního stupně a děti si za pomocí rodičů nachystaly netradiční jmenovky a následně se i zajímavě představily.

Rodiče se následně odebrali k informativní schůzce s výchovnou poradkyní, na které byli seznámeni s cíli projektu Nanečisto, s jeho obsahem a přínosem pro děti, rodiče i vyučující. Podrobně jsme si představili náplň všech sedmi setkání a zodpověděli dotazy. Děti zatím pracovaly s p. učitelkami. Po dobře vykonané práci a příjemně stráveném odpoledni jsme se rozešli domů, děti s malým úkolem do příští schůzky a rodiče s očekáváním příštího setkání s odborníkem na téma školní zralosti.

Budeme rádi, když se i nadále budeme scházet v tak hojném počtu jako na první schůzce a když projekt Nanečisto splní to, co je jeho cílem: nastavit komunikaci a spolupráci mezi školou a rodinou, navzájem se poznat a usnadnit tak dětem zářijový vstup do první třídy.

Zároveň zveme všechny předškoláky (i ty, kteří se prvního setkání nemohli zúčastnit) na další čtvrteční setkání.

Za organizační tým projektu Nanečisto Mgr. Martina Štěpánová, výchovný poradce