Zájezd do Vídně

Dne 5.4.2019 uspořádala naše škola ve spolupráci s cestovní kanceláři Wes zájezd do Vídně.

Vyjeli jsme brzy ráno v 5.30, abychom toho co možná nejvíce stihli. A program byl opravdu pestrý: technické muzeum poblíž Schönbrunnu, podmořský svět Haus des Meeres, Karlovo náměstí, Kartners straße,  katedrála sv. Štěpána, Příkopy, Uhelný trh, areál Hofburgu, Ring, budovy muzeí, parlamentu, radnice, Burgtheatru, Hundertwasserovy domy a Prátr se svými atrakcemi. Domů jsme se vrátili kolem půl desáté. Výlet se nám vydařil díky profesionálním řidičům a průvodci, který nás překvapil svými znalostmi z mnoha oborů. Přálo nám i počasí, jenom škoda, že déšť nepřišel o hodinu později. I tak jsme si atrakce v Prátru užili. A jak se nám to vše líbilo?

Vídeň očima žáků:

Příjezd do Vídně byl velkolepý, všude mrakodrapy, jiná kultura a lidé. Technické muzeum bylo super. Poté akvarijní svět, něco takového jsem v životě neviděl:  žraloci, karety, medúzy. Říká se, že se Vídeň pyšní přenádhernými památkami a teď tomu konečně věřím. Vídeň je super!

Filip 8. tř.

Navštívili jsme zajímavá místa. Velmi dobrý průvodce nám zpopularizoval všechna navštívená místa. Škoda jen, že na prohlídku Technického muzea jsme měli poměrně málo času. V Pratru a u Hundertwasserových  domů nám příliš nevyšlo počasí. Některé z nás zaujali pouliční umělci…..

Příště bychom mohli navštívit Schönbrunn nebo další památky.

Vašek 8.tř.

Ve Vídni byla fakt sranda: ať už v Pratru  anebo v  Technickém muzeu, jenom mě mrzí, že to bylo jednodenní.Daniel 8.tř.Ve Vídni bylo moc fajn a moc ráda bych to zopakovala.  Škoda, že tam s námi už nepojedou deváťáci, protože jsou moc fajn. V centru to bylo taky moc pěkné, ale vadilo mi, že tam bylo tolik lidí. V domě moří se mi líbilo všechno, ale nejlepší byly opice, které okusovaly ruce.

Terka 8. tř. 

Hodně se mi to líbilo, ten chrám byl nádherný, podle mě jsme toho viděli hodně…

Radim 8.tř.

A co učitelé, kteří žáky doprovázeli?

„Byli jste moc fajn a těšíme se příští rok na další velkolepou akci.“                                                           

Bc. M. Kudlová Hoňková, Mgr. L. Žídek, Mgr. M. Štěpánová